Selskapet ble grunnlagt i 2012 av Sandra Drgala. Hun har en unik interesse for helse og velvære, særlig etter at hun merket hvordan juicing påvirket henne selv. Daglig juicing, kombinert med jevnlige juicekurer, har hatt en enorm innvirkning på hennes egen helse og energi. Det var dette, kombinert med en tur til LA som i hovedsak inspirerte henne til å starte Essentially i Norge. Målet er å tilby en plattform for ernæring, helse og velvære, gjennom en flott og næringsrik flaske juice. Senere har det jo også kommet andre produkter til.

Sandras filosofi er at sunn mat av høy kvalitet skal være lett tilgjengelig for alle. I vår moderne verden skal det være enkelt å få til positive endringer i folks kosthold og helse, slik at alle som ønsker det kan få det til. Etter 7 år innen markedsføring og produksjon av internasjonale events for andre merker, følte Sandra en trang for å skape en virksomhet som er bærekraftig, bevisst og har en betydning for fellesskapet. 

Med Essentially skapte hun en enkel tilnærming til helse og velvære, og vi tilbyr en god løsning på "grønnsaksdilemmaet" : I Norge er det fremdeles altfor mange som spiser for lite grønnsaker!

Det finnes et søsterselskap i Dubai som lever etter samme filosofi som Essentially Norge, med tilsvarende produktlinje. Drevet av våre felles juice-entusiaster Wiebke og John Katsoudas.